ZÖLDSÉG-GYÜMÖLCS

 

Ezeket a termékeket többféleképpen csoportosítják.

 

Cet important secteur de l'INDUSTRIE DES ALIMENTS ET BOISSONS

 du Canada est formé d'entreprises qui transforment les fruits et les LÉGUMES. Leurs principaux produits sont des fruits et des légumes en conserve, surgelés ou conservés d'autres manières, des jus de fruits et de légumes, des soupes /levespor/, des marinades, des confitures /lekvár/, des gelées et des marmelades, du cidre /almabor/, des sauces et du vinaigre /ecet/

 

LES DIFFERENTS TYPES DE FRUITS   A gyümölcsök csoportosítása

Egyszerű: száraz/, kukorica, borsó, gesztenye

                  lédús / őszibarack, paradicsom

Többszörös: málna

Bonyolult: alma, dinnye

Összetett: füge, ananász

 

 

 

 Burgonyamosó henger

Cseresznye-mosó szalag

 

A typical Odenberg peeling line

 

ODENBERG Industrial peeling machines Gőz-hámozó gépsor

  1. Infeed hopper  /garat/
  2. Exhaust vessel   / expanziós tartály/
  3. Control panel  /vezérlő szekrény/
  4. Infeed elevator  /emelő/
  5. Steam peeler   /hámozó-tartály/
  6. Discharge auger   / szállítócsiga/
  7. Deskinner    /héj-elválasztó/
  8. Brusher    / kefés tisztító/
  9. Peel Scanner  /héj-gyűjtő/
  10. Steam accumulator  /gőztároló/

 

 

Bull Jr., u-bed construction

 

A hámozást mosással kombinálják /Continuous peeler washer/. A hengerek fölött a továbbító csiga látható

   Zöldbab-vég levágó

 

 

 

 

Bean Grader    Hengeres bab-osztályozó

Adjustable for all size grades 1-7. az osztályozás „élessége”

 

 

Kaszkad-rendszerű osztályozó. Egymás alatt rosták, legfelül a legnagyobb méretű anyag lép ki

 

 

 

 

 

  Urschel kockázó-gép és aprításra kerülő termékek. Példa a hullámos csíkra.

Vágószerkezet: forgó henger, 1. lapkés, 2. körkés-sor, 3. késtárcsa lapkésekkel /Csíkozáskor a 3. kimarad/

 

 

 

 

 

 

Palacktöltő gépsor /Püré-töltő a massza-töltőhöz hasonló/

15 unterschiedliche Sorten an Fruchtsaftgetränken werden durch den Einsatz von KHS-ACF-Technik ganz ohne Konservierungsstoffe abgefüllt

 

 

 

Fém doboz zárás sémája: nyomólap, palást-fedél, zárógörgő

 

             Régi és új, Ferrum dobozzáró gép

 

 

 

Kisüzemi autokláv

 

 

 

 

 

 

 

Fekvő autokláv víztartállyal

 

 

 

 

Lagarde autokláv kapcsolási séma. Közegek felülről lefele: hűtővíz be a hűtő-hőcserélőbe; - ki; sűrített levegő ki; levegő be; hűtővíz az autoklávba; gőz; vízszint-szabályozó; ürítő-vezeték.

A gőzt közvetlen a főző-kocsikra injektálják. A ventilátor egyidejűleg erőteljes cirkulációt létesít, homogén hőmérséklet-eloszlást létesítve ezzel. A hütő-közeg víz, jeges víz vagy egyéb módon hűtött víz.

 

 

Autokláv töltése

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HIDROSZTATIKUS STERILEZŐ SÉMÁJA  ˇ/lejjebb/

 

 

Színek, kék: víz; sárga: atmoszférikus nyomás; piros: levegő

Egységek: 1. előmelegítő; 2. pasztőröző; 3. sterilező; 4. hűtő

 

 

 

 

A hazai gyártású Hunister sterilező konvejorra függesztett kosarainak töltése, ürítése

 

 

 

 

 

 

    A hidrosztatikus sterilező feleslegessé teszi az autokláv ajtaját

 

 

 

 

A mechanikus folyamatos autokláv működési elve és szerkezeti vázlata

 

 

Forgó kosaras autokláv

 

        Mozgások /és szerkezetek/ az autoklávban:

 

A hagyományos autokláv statikus

 

a hidrosztatikusban a lánc mozog a dobozzal együtt dobozok a lánc serlegeiben

 

a mechanikus folyamatosban a doboz mozog spirálpályán mozgató az adagoló csillagkerék, ez tolja a dobozokat a pályán

 

a forgó kosarasban az egész kosár / dobozokkal együtt/ forog forgatószerkezet /szorító, tengely, hajtómű/ segítségével. Maga az autokláv statikus, a mozgás /”keverés”/ a hő-közlést javítja.