dátum: 94.12.       címzett:       fájl: c4390.htm (GYOR23)                    C.  4390

N. Mészáros Júlia
igazgató

Kedves Júlia!

A hajnali Roráte, uszoda, valamint a délelőtti ablaktisztítás és karácsonyfaállítás között még egy karácsonyi jókívánságlevél Magának. Kegyelemteljes ünnepet! Valamint köszönet flottságáért, ahogyan  ez az immár ÁLLANDÓsult kiállítás létrejött!

Még néhány technikai dolog.

Remélem az újraírt szerződéseket azóta postán megkapta.

Az állandó kiállítás létrejöttével formális szerepem megszűnt,-- de részben mert még a lendület hajt /ez a 26. levelem Győrbe/, részben mert az induló állomány az én választásom, véleményem a mai magyar festészetről - szívesen segítek, segítenék Magának továbbra is a dolog továbbvitelében, ha erre igényt tart. Bár valószínűleg egyedül is bírja, és örömmel tapasztaltam az enyémmel  egyező ízlését, a képek szelektálásakor. 

Tehát. Meghatalmazásával élve,  még meghívtam szerepelni /tegnap/:

            Telefonon, M. Novák Andrást, 2 képet javasoltam neki, 100-120 cm-nél nem nagyobb szélességűeket. Az eredeti kiállítási koncepcióm ugyanis módosult, 1992-es elképzelésem szerint k.b. 5-5 művel szerepelt volna minden művész, egy kis kamarakiállítás mindenkitől. Nem is lett volna rossz. Most erre nincs hely, és egyébként is, a döntés a Maga kezébe került. Lehet, hogy később Maga is efelé formálja az anyagot. Szüts Miklós és talán Vojnich is hajlik rá, hogy még adjon képet, ha Maga kéri, elfogadja.

 M. Novák András megígérte, hogy jelentkezik Magánál.

            Telefonon hívtam Klimó Károlyt, akit rábeszéltem, hogy nyugodtan azonnal átadhatja anyagát Magának az  eredetileg előkészített, de visszatartott  három képét, melyek most  éppen Szüts műtermében vannak, egyébként. Megállapodtunk, a másik két kiválasztott képét nem adja oda, mert várhatóan  nem kerülnek falra. Ha Maga másképp akar vele megállapodni, azt személyesen javasolom vele megbeszélni.

            Ma még írok Kárpáti Tamásnak, akit az egyik legjobb festőnknek tartok, ajánljon föl képet, szintén kettőt-hármat.
            Telefonon meghívtam
Krajcsovics Évát, neki a kép kiválasztásánál mindenképp segíteni kell. Ha Magának nincs ideje, módja erre, ezt a munkát /is/ átadhatja nekem. Ő jelentkezni fog Magánál.

            El Kazovszkij felajánlott anyaga nekem nem tetszik, meg az adott helyre nagy is. Négy darab egy négyzetméteres kép. Őt jó lenne Magának levélben megkeresnie, mert olyan fajta ember. Az új körülményekre való tekintettel új  /kevesebb / anyagot kellene tőle kérni /választani/.

Fehér Laci öt darab 70 cm körüli pasztellt készít Győr számára. Jó lenne Magának vele érintkezésbe lépni, különösen, ha nem tud öt képet fogadni. Illetve  meg kell vele /is/ állapodni, mennyi kerül állandóan falra.  

Simon Magdi szabadságon van, így tegnap levélben értesítettem a fordulatról, hogy az anyag végleg átkerült Magához, és  megköszöntem eddigi munkáját. Levelemben mellékeltem neki a Bács Megyei Bírósághoz szintén tegnap benyújtott keresetemet, a "Kortárs Gyűjtemény a Kecskeméti Cifra Palotában" Alapítvány 1994. dec. 31. hatállyal való megszüntetése tárgyában.  

Megismétlem kérésem, eltenném a megnyitón elhangozott beszédét. 

Más. Klimó is fölajánlotta segítségét. Szüts Miklós pedig  az egész átadott anyag  nyomdára  előkészített, színbontott fotóival rendelkezik. Ha tehát később Maga katalógust szeretne és tudna készíttetni, nem kell nulláról indulni, anyagi értelemben sem. 

                     ...(a művészek lakcíme, telefonjai)