dátum: 2011.6.                fájl: kazinczy-iskola-zarolevel.htm                     C.10949


Kazinczy Ferenc Általános Iskola, Miskolc
info@kazisuli.hu

Dózsa Lászlóné, Dr. Karaffa Ferencné, Juhász József; KEDVES HÁROM IGAZGATÓK!

 

Szerencsésnek tartom magam, hogy rászántam magam erre az útra, köszönöm szívélyességüket, örültem a találkozásnak.
A Kazinczy-aulában elhelyezett pannóm:

"A képtár kapuja  - A/72/14"
plextol, farost, 10 tábla
548x314 cm, 1972

...egy híján negyven éves, de általános iskolai és tanulóközeli helyzete ellenére nagyon jó állapotban élte meg ezt az időt. Ami kis karcolások, azt most olajfestékkel retusáltam négykézláb/létra tetején. A képről készített fotókat átküldöm, tetszés szerint felhasználható honlapjukon, vagy egyebütt. A pannó előtt átívelő villanydrótokat a dokumentálásra szánt fotókon a kompjuterben eltüntettem. (A rólam munka közben készített fotókat esetleges nyilvánosságra hozatal előtt kérném mailben megmutatni.)

Ezúton rögzítem, örülök, hogy munkámat Önök őrzik, evvel valahai ajándékom státusa végleges. Formailag Miskolc Város Önkormányzatának tulajdona, aki a felügyeleti  jogot  ill. kötelességet a Bán András úr vezette Miskolci Galériára testálta. Ők tudnak munkámról.
Jelzem, hogy a Városnak előbb-utóbb a farostlemez táblákat érdemes lenne restaurátorokkal 10 mm-es rétegelt lemezekre kasíroztatni.

Igen örülök ötletüknek, hogy a szokásos ünnepi dekorációkat tervezik ezentúl a szemközti falra helyezni. Nem rólam van szó.  Evvel egy műalkotás (bocsánat) rangja, megbecsültsége ívódna a kisdiákok gondolkodásába.
Fölmerülhet az ötlet, szükség van-e egyáltalán az ilyen típusú, bár az elmúlt rezsimben típusossá vált és megszokott dekorációkra.

Ha bármi okból szükség lenne adataimra, vagy akár pld. az 1972-es további képeimre, stb., honlapomon minden megvan, és elérhető is vagyok.
Ha errefelé vetődik útjuk, szívesen látom Önöket műtermemben (= itthon).
Bp. 2011.6.20.

Szívélyes üdvözlettel:

 

 

Váli Dezső
1027. Bp. Margit körút 64/B
0620/415-0804
vali@deske.hu
deske.hu


Másolatot kapja: Miskolci Galéria Bán András igazgató úr, banandras@miskolcigaleria.hu
melléklet: a7214a7214aa7214b  a7214-dróttal