.

2015.1..             html-2015/muzeumpedagogia.htm            C.14943

 

 

MŰCSARNOK PROGRAMAJÁNLÓ

 

Múzeumpedagógia │ Korhatár nélkül

Családi programsorozat a Képpraxisok című kiállításon a Műcsarnokban

 


VÁLI DEZSŐ DESKE.HU

2015. január 17. szombat, 10.30-13 óráig

Az asztal, a szék, no meg a hintaágy

Kíváncsiskodunk, mert kíváncsiak vagyunk, ki mivel rendezné be a szobáját. Mit tenne hozzá, mit venne ki, mire vágyik, mire van szüksége? Lenne-e benne asztal és szék, vagy csak egy hintaágy? A program résztvevői makettet készíthetnek ideális szobájukról. Kinek mikor mi az ideális? Van, amikor üres terekben érezzük jól magunkat, máskor azt szeretnénk, hogy sok-sok kedves tárgy vegyen minket körül. A makettkészítés közben kiderül, hogy ezen a napon titkon mire vágyunk.

 

A foglalkozást Schopp Ildikó művészetpedagógus vezeti.

 
 

2015. január 18. vasárnap, 10.30-13 óráig

Alap-rajz

Váli Dezső műtermi képein alig jelenik meg tárgy. Egy asztal, egy szék, egy festőállvány. Lecsupaszított tér, megszemélyesített tárgyakkal. A festőállvány akár maga a festő is lehet. A naplószerű képeken a művész ugyanazokat a tárgyakat festi meg, a nap hangulatát színekkel teremti meg.

A programon résztvevő családtagok külön-külön megfesthetnek egy kevés bútorral berendezett szobát, melynek hangulatát a színek határozzák meg. Az elkészült festményeket; a nagymamaszobát, a nagypapaszobát, az anyukaszobát, az apukaszobát és a gyerekszobát egymásmellé ragasztjuk, kialakítva így az egész család lakását.

 

A foglalkozást Imre Mariann képzőművész vezeti.