205.1.15.                    html-2015/sandor-mail.htm         C.14946

MAILVÁLTÁS

Dezső lelkem,

nem vagy hűséges. Végignéztem a kiállítástévén fiad portréfilmjét, elolvastam a Veled készült interjút a Heti Válaszban, de egyikben sem említetted Rothko nevét. Holott Te magad emlegetted egykoron, mint követhető példát. Most meg egy hang se róla... Úgy voltál, mint azok az uralkodók, akik nem szerették korai éveik szem- és fültanúit, és igyekeztek felívelt helyzetüktől távol tartani őket - sokféle eszközzel. De tán nem is annyira az elhallgatás furcsa, mint inkább az, hogy Klee szivacsával törölted le a táblát, és az amerikai mester nevét. (Olyan érzésem támadt, mint Hundertwasser képei előtt állva sok évvel ezelőtt. Ő se említette, hogy a waldaui elmeosztályra száműzött Adolf Wölfli lába nyomába próbálta illeszteni a magáét. És van még rangosabb példám: Picasso, akinek kezdeti képeiről Toulouse-Lautrec zsenije süt rá a nézőre.)

Más. Ezt olvasom, Te mondod: "A balliberális oldal szerint viszont azért vagyok áruló fasiszta, mert kiállítok az MMA-irányította Műcsarnokban." Nos, a napokban tiszta volt az ég, és az lesz alighanem ma is. Nézz fel a csillagokra, és gondolj utána, mennyi jelentősége van annak, hogy Váli Dezső ilyen túlzásokkal élve egy lábujjhegynyivel nagyobbnak próbál látszani?. Remek festő vagy, miért nem elég ez Neked?

Ölellek:

Sándor

 

  

Kedves Barátom! Leveled első fele, ne keressem a megfelelő kifejezést, hülyeség. A másodikban viszont igazad van. Nem lehet (tudok) egy ilyen szöveget egy nap alatt megírni - átírni. (Két napot kaptam rá.) Én a leírtnál is nagyobb hibának tartom ezt: "Mindkét oldalon utálnak" Nem vagyok én ilyen fontos ember. Meg nem is igaz, de sőt, bizonyos értelemben szeretnek.
A helyes megfogalmazás ez lett volna : MINDKÉT OLDALON UTÁLKOZTAK.
ölel: d.

----------------

 

Vagy talán így: Mindkét oldalon baracklekvárba fojtanának.