2017.02.06.                    html-2017/velemeny.htm                C.16508

Valamit kerestem, följött ez a februári mail. Elteszem, olyan gondos és kultúrált (igen) munka, figyelmet érdemel. 2017.05.16.


Köszöntöm - 

A haza felé tartó utamon reám sötétedett, és unalom űzőként hallgattam a Klub rádióban az Önnel készült riportot. Nem áradt rám a harmónia, a békesség, a választ kapott ember nyugalma, vagy a késztetés, hogy kutakodjak az elhangzottakban leesett szellemi morzsák után.
Itthon megtekintettem a honlapját, és megerősödött bennem ugyanaz a benyomás, amit az autóban éreztem - egy elkényeztetett, és sorsában szerencsés pszichopata vallomását hallottam. 
A nyugodt, bölcselkedő megfogalmazások, a szeszélyes művész hisztériája, a képrombolások, az intellektuális tagság a Lukácsban, mellette a pontos, poroszos fegyelmezett életvitel kontrasztja - nos ez ad egy schármot, nem vitás. No nézzük a gyümölcsöket! 
Mert'hogy Jézus azt mondta, hogy"... gyümölcseiről ismerni meg a fát, jó fa nem terem rossz gyümölcsöt."
Nem is tudom, hogy szólítsam meg Önt, mert művésznek nem tartom.
Nagyon köszönöm a magyarság nevében, hogy nem engedte külföldre a képeit! Megóvta  Európát a műveitől, amelyeknek művészi értéke nulla. A fotóalbumokat nem láttam. Ránéztem az utóbbi-, és mai nap blog bejegyzéseire..... siralmasan kaotikus, sivár,  minimális építő gondolat nélkül. Mint a riport, ahol szegény Váradi Juli erőfeszítései a hallgatóig átjött az éteren.
Nagyon, nagyon régen valaki azt mondta, hogy a művész feladata, hogy építsen ég és föld között. Jól hangzott, ma már elutasítom ezt, nem értek vele egyet. De a művész elhívása valahol mégis az, hogy a maga eszköztárával, lelkületével,  a vertikális látásra ösztönözze az embereket. Kép fűrészeléseivel jó kritikát gyakorol saját magával szemben,  - hiszen a műveknek időálló mondanivalójuk nincs. E mellett, elhangzott a riportban az, hogy örök élete van. - mindenkinek örök élete van, a kérdés az, hogy ki mellett, hol? Amíg időt kapunk, addig korrigálhatunk. Álljon a startra!
Üdvözlettel - Dr. Nagy Hanna