2018.01.05.                      szakmai dokumentáció //   html-2018/info.htm                                      C.17071           

 

sugargyula.hu HONLAP TÖRTÉNETE

Negyven évig hiába vártam, hogy újra megláthatok egyet a leginkább szeretett munkákból, a belvárosi utcaképek sorozatból. Amikor elfáradtam festés közben, az állvány mellett kicsit fejenálltam- mesélte annó. De hát ezek a képek széjjel. Az akkori Szinyei Merse Pál Alkotóközösségnek, Bp. I. Irányi utva 26 -; volt ügynöke, képek kocsival vidékre, adatok nincsenek, vagy nem tudok róla.

Mesélem mindezt L-nek: - hát az én albérleti szobámban lóg egy a falon... Heves mozdulatsorok... sürgősen Zugló... ráadásul főmű, minősége alapján. Gyönyörű. Először egy fotó. Most nálam lóg, Petőfi Sándor utca, SU001. Alighanem valamelyik múzeumé lesz.
Evvel kezdődött.

Írtam erről a honlapomra, akkor a NEWS-olvasói; baráti segítségek, kutakodások. D. Gy. tud románul; egy régi bukaresti aukció katalógusa a netről. Gyarapodni kezdtek a képek, akkor táblázatba, lehetséges megadott adataikkal. A fiú, Sugár János jött segítségemre, az anyag nagy része otthonról, a műteremből került elő. Végigfotóztuk. A beazonosításhoz célszerű volt, kitaláltam az opuszszám rendszert
SU001... - művek
FSU001... - család-, helyszínfotók
ASU001... - írásos anyagok számozása
Ezek aztán fotózásnál a képek mellé téve.

Akkor újabb lehetőség; befizettem az éves tagdíjat az AXIOART.COM-ba, visszamenőleg évtizedre minden aukciós katalógus, a kinagyított fotókat a netről le is lehetett venni.
Még a két számba jövő pesti múzeum anyagát néztem át, Nemzeti Galéria és Kiscelli Múzeum.
A nagy aratások ideje evvel vélhetően befejeződött. De az AXIOART-ból naponta kapok levelet, nem gondoltam, mennyi rengeteg kis aukció szerte az országban.
Így remélni lehet, hogy.
_________________________________________________

2018.01.
A honlapot kezelem, de a tulajdonjogot átadtam Sugár Jánosnak. Ő nem foglalkozik evvel.

_________________________________________________
2020.01.06.
A számba jöhető magyar múzeumoknak írtam, s megkaptam az ottlévő képek adatait.
A gyönyörű Petőfi Sándor utca/SU001 mellé megszereztem magamnak a Sziklák /SU031-et, lógtak a falamon, majd
a pécsi Janus Pannónius Múzeumnak ajándékoztam őket /az MNG-nek nem kellettek/.
Jelenleg napi 80-100-an nézik a honlapját.