2019.02.    01. naplójegyzetek // html-2019/jancsek-2019-01-06.htm      C.178595. Feb. 2019 um 09:48  Bitskey Botond Dr.

Tisztelt Asszonyom, kedves Jancsek Adrien!


Szeretném örömmel tájékoztatni, hogy Váli Dezső művész úr közvetítésével az Alkotmánybíróságra került Édesapja két, 1956-ban, a forradalom alatt készült grafikája. Ezek azok a képek, melyek az akkori Szabad Nép székháznál (a Blaha Lujza téren), és az akkori Tanács körút (ma Károly körút) és Dohány utca sarkán lévő, akkori Ady mozi épületét ábrázolja. A Váli Dezsővel való együttműködésünk célja e tekintetben az volt, hogy a grafikák egy közintézmény falán legyenek elhelyezve, és így mások is láthassák. Félő volt ugyanis, hogy a grafikák az 56-os emlékkiállítást követően visszakerülnek a Műcsarnok raktárába.


Szeretném ezért egyrészt megköszönni az együttműködését, hogy a fenti cél hamarosan megvalósul: a képek már itt vannak az irodámban, és amint megtaláltuk a méltó helyét, kikerülnek egy tágas és világos előtérbe, ahol olyan szerzők művei mellett lesznek a falon, mint Barcsay Jenő, Kocsis Imre, Gyarmathy Tihamér és nem utolsó sorban Váli Dezső. Amint feltettük őket, készítek fényképet, és elküldöm Önnek.


Másrészt szeretném felvetni a lehetőségét, hogy további két, az Ön tulajdonában lévő, 1956-ban készült grafikát szintén kitegyünk esetleg a fenti képek mellé itt az Alkotmánybíróságon, ha azokat kölcsönadná vagy tartós letétbe helyezné nálunk. De ez csak egy opció, kérem, ne érezze pressziónak.


Még egyszer köszönöm az együttműködését, és jó egészséget kívánok!


Üdvözlettel,

Dr. Bitskey Botond
főtitkár

____________________________

2019.02.06 12:26

Tisztelt Uram, kedves Dr. Bitskey Botond fötitkár !

Köszönettel megkaptam a levelét az információkkal.
Örülök, hogy a  2 rajz  megfelelö helyet fog kapni Önöknél !  "Szivemen" fekszenek ezek a képek !
Nagyon várom a fényképet róla.
Célom Édesapám ezen munkáit mind nyilvános intézetekben látni.
Én elöreláthatóan a nyáron Magyarországon leszek és ha lehetösége lenne megtisztelne  egy  rövid találkozásra .
Köszönetem és üdvözletem  Váli Dezsö festömüvész úrnak is  természetesen.
Köszönettel kivánok  eredményes munkát és jó egészséget Önnek is
 üdvözlettel,

Mag. Jancsek Adrien
akadémikus festömüvész

www.adrienjancsek-nl8.webnode.nl
https://mag-art-adrien-jancsek.jimdo.com