VALI NEWS    

__________________________________________________________________________________________________________________

VÁLINEWS; LEVELEK LE MEUX-BE / 277

2018. április 1., Húsvétvasárnap

10:25

Ki telefonál nekem ilyenkor; az öltözőbe, vasárnap reggel nyolc. Esztergomi ferences kollegista fiúunoka (15), a Regnum Marianum csoporttal voltak napkelte nézni, négykor kelt Dunakeszin, délre ünnepi ebéd nálunk, addig mit csináljon itt Pesten, följönne. Megtiszteltetés, ilyen még nem volt. A nők ilyenek, Kata azonnal kitalálta, a fiú aludni fog, hozott két pokrócot, majd ő is vissza, ágyba. A fiú pokrócot nem kér, felöltözve tényleg alszik az ágyamban, alszik a lyuk is a zokniján. Közben csendesen printelem a márciusi NEWS-t (C.17227 - 17261) három példányban; a fiatalság mélyalvó, nem zavarjuk egymást. Álmában azért betakartam. Béke van. Béke van. Áldott béke van.


19:26
Kata tévézik,
benéztem hozzá. Éppen Maróth Miklós prof. (Miki keresztapja) beszél:

...Én nagyon bánatos vagyok, amikor a szülők beleszólnak, és azt akarják, hogy a gyerekek hasznos ismereteket tanuljanak; általános-, klasszikus műveltség helyett. Az én nagyobb fiam orvosnak tanult. Az orovostudományt meg lehet tanulni. De a szenvedő embert, aki nem azonos egy beteg sejttömeggel, azt az irodalomból. A hasznosakat megtanulókból lesznek a szakbarbárok.

Jézusmária milyen okos. Nagyon fontos.

2018. április 2., Húsvéthétfő

15:07
Ünnep, ünnepelünk, a
Nemzeti Galéria nyitva. Eddig nem vettem észre, hogy a Csavargó milyen dús önkényes festőiséggel.

Ezt nem emlékszem, láttam-e valaha, a Duna-menti népek kórusát pedig az évtizedek során alaposan befogadtam.


19:34

Zelk Zoltán: Szólít a lámpafény

Szólít a lámpafény, a kályha lángja,
a plüss dívány, a vízfoltos falak,
apám, anyám kezük tördelve állnak
az ablakban:
“Mikor jön már haza?
Lemállott válláról az ifjúság, le-
rongyolódott róla a férfikor,
mi dolga még a sürgő városokban,
mi útja még a földi utakon,
kinek ágyában, kinek mellén alszik,
szívén emlékek jégcsapja vacog?
s mi minden reggel begyújtjuk a kályhát,
kitakarítjuk ezt a csillagot…”

 

2018. április 3., kedd


10:11
A Klubban B. bácsi
kikerekedett szemmel kiabál, hogy az a rohadt Orbán 264 milliárdot lopott össze, a negyedik leggazdagabb ember az országban, ő ezt saját maga a televízióban hallotta, és hogy 500 ezer orvos ment ki nyugatra, és másik négyszázezer adta be a kérelmét...
for me/F/2018/055

 

14:29
A 90 éves Ilus
(vegyészmérnök volt) a vízben: nekem asszonykoromban sokáig negyven pár cipőm volt, hármat hordtam.
Ez vígasztaló. Akkor ezek mind ilyenek.
Meg egyébként is. Epiktétosz.

 

21:50

Áldoztatási engedélyünk meghosszabítására a plébános tanfolyamra küldött minket Katával. Az ő kérvényén egy kérdőjeles dátumot írtam be, mert nem tudtam biztosan. Az aláírás megérkezett egy levélkével:

- Alapképzésre kell jelentkezni, ha korábban nem volt engedélye! Ennek hiányában az Eucharistiát nem viheti. fr. Zalán


- Kedves Plébános Atya, ebben a a szakmában elszoktuk hinni egymásnak, amit mondunk, vagy írunk. Amint írtam volt, feleségemnek van engedélye. Az én igazolványszámon is csak véletlen van meg, ugyanis az előző plébános az igazolványomat elveszette. De a bekarikázott 2011-es évszám egyébként valóban téves, most rákérdeztem, a feleségem is Csepregi Ignác érseki helynök úrtól kapta, még a nyolcvanas években. d.

 

2018. április 4., szerda Felszabadulásunk Ünnepeee

08:54
Össznépi
szórakozásunk ilyentájt.

 

 

13:22

Talán tényleg valamit várni a legszebb. Teljes körű boldogság. Fiamnak telefon, gyorsan vedd meg nekem, antikvár, a berni múzeum árulja, mielőtt megveszik...
Ezt a könyvet 1955 ‒ 56 táján kaptam ajándékba, biztos Dobszaytól, azóta több körben szétajándékoztam, legutóbb tizenöt éve, satöbbi. Kis apróka zsebkönyv, nekem a jugoszláviai kiadása volt meg. Az egyetlen könyv, amit birtokolni‒ Hihetetlen pontos válogatása a legjobbaknak, nagyon sokfélét láttam azóta. Fiamtól SMS tíz perc után, a könyv elindult. Ó, ó.

https://www.booklooker.de/B%C3%BCcher/Will-Grohmann+Paul-Klee/id/A01d3r2401ZZN?zid=a3664f7722b155c11047429e438a0c16

Volt vele harminc borongós évem. Játszadozását untam. És az a sok gyenge kép... Oslóban is, vagy hol. De mostanában újra; a borzalom-legnagyobbak, a Todesengel, Sefahrer, Arabisches Bild vagy Lied... Letztes beendetes Bild... Fia semmiképpen nem akart fogadni, halálos beteg felesége; végül mégis azért tudtam berni lakásán vele hosszan boldogan társalogni, mert német albumom, csak az ő nyelvén ismertem a képeket. Vitatkoztam vele, a Letztes.. koromfekete háttere... azt mondja, nem; na jöjjön. És átvitt a szomszéd szobába. Ott két szűk járat a képek között... Búcsúajándéka... Közben az ablaknál tolókocsiban az asszony, fehér ápolónő hajolt fölé...

17:56
Családi okokból
nem tudtam elmenni 6-ra Regős kiállítására, pedig érdekelt volna, így viszont tudtam venni vécécsészefuratszűkítőt.

2018. április 5., csütörtök

13:02
Fogorvosos délelőtt:
a finn nők vallják és művelik, ugyannnyi töményt ihatnak, mint a férfiak.
Onnét Ódudára. Nem értem, a HÉV végállomás vég-ütközője után még pót-fogópofák a sinre csavarozva. De miért a lánc, ami csak húzóerő fölvételére alkalmas.

És aztán a Főtéren a Regős-kiállítás. Én nagyon élvezem a világát. Ez majdnem az egész anyag.
Esernyős Galéria, Árpád híd budai hídfőnél, Fő tér 2., hétfő-péntek: 10-20h szo-vas.: 10-15h. Május 3-ig.

És hát van itt Óbuda is. for me/F/2018/056Ha már ilyen délelőtt, végül fúrógép javítás. Már közben bevallottam magamnak, csak mert szeretem, még a szagát is; azért a forrasztás.
Jó lett volna az simán, anélkül is. Hogy ott ne törjön, a kábel tövéhez egy rugalmas gyerekecsetet fogtam hozzá, szigetelő szalaggal.

2018. április 6., péntek

10:03
Isten megteremtette
a világot, néhány kép elkészítését rám hagyta. Ma reggel ott jártam, ezt a Fekete keresztút - A/1970/30-at nemlétezőnek tekintem, végleg elveszettnek. Fölmerül, hasznos-e a népgazdaságnak, ha újrafestem. Nem tudom. Az asztalosmunka lenne a nehezebb. Szállítás; a 270 centis képet szétszedhetőre építettem. Helyette a templomtoronyban egy haldokló dongó utolsó percei az ablakpárkányon.
for me/22. állatok/F/2018/057

 

 

11:44
Hogy három
honlapot vezetek, hirtelenjében fölgyűlt, S. János fiú szorgalmas volt, szkennelt-, Sugár Gyulánál sok új fotó, rajzok, meg a mítoszoknál képek. Most pedig Gábor Vasárnapi Újság - új cikke. 1894.
VAJON.

Pueblo-indián tanulók az iskolába belépéskor és négy évi iskolázás után.  
Vajon mi lesz a sorsuk Amerika őslakóinak, az indiánoknak? Elpusztúlnak-e lassan fegyvertől, betegségtől tizedelve, vagy pedig fölvehetők-e az európai polgárosodás keretébe, amikor a fehér ember társadalmának munkás, hasznos tagjaivá válhatnak s békében szaporodhatnak s fönntarthatják magukat?
Ezekre a kérdésekre a felelet nemcsak tudományos szempontból bir érdekkel, hanem közelről érdekli az általános emberszeretetnek, a szerencsétlen népfajok iránt résztvevő valódi humanizmusnak ügyét is.
Mióta a fehér ember Amerika szárazföldjére tette lábát, az őslakó sorsa a folytonos hátrálás, visszavonulás volt. Néha jó szóért, ajándékért adta földjét, máskor csak a fegyver hatalmának engedve; de a végeredmény mindig csak ugyanaz volt, hogy t. i. az őslakó földje, hazája mindig szűkebbre szorult.
A jelen század elején, hogy az indiánokkal való összeütközések lehetőleg elkerültessenek, az Egyesült Államok kormánya az olyan államokban, melyekben indiánok laktak, ezek részére külön területeket u. n. rezervácziókat tűzött ki, melyeken belül az indiánok háborítatlanul élhettek, s fehér embernek oda bemenni s letelepedni nem volt szabad...

Érdekes volt végigjárni a 70 évig kivülről látott Ciszter templomtorony poros szobácskáit, az ide sodródott Jézusszíve képekkel. Honlapok kész, kezdhetek dolgaimmal foglalkozni. A kecskeméti kezdett képek.
Ha a denevérpad talp alá való csúszásgátló lemezének két darabkáját a vécéülőke két befogási pontja alá átszabom, az nem fog annyira lityegni. Illetve tán leokoplaszt is megteszi. Nálunk itthon mindig van súrlódási együttható.
Téli-nyári gumi/nadrág csere.

 

14:22
Elgondoltam magamnak
egy kézbeeső negyvencentis vasdarabot. Tudtam, hogy egy napon belül találok. Rozsdamaró a fölső polcon.

16:29
Hát ez is
előkerült elémkerült a nemlétből, és most már véglegesen. Sokat itt, nagyon szerettem Sugár műtermét. A csendesen zsúfolt tárgyak, íves homályos ablakok, sötét zugok, a csuda sokfiókos kifestett szekrényke, nagyon messze volt innét az alattunk-Belváros. A rendetlenkedő kutyát Gyuszi fotelben ültében egy hosszú pálcával kormányozta helyesebb viselkedésre.

18:12

délután már sikerült
hozzáférni-, dolgozni,
kép tovább
egy motívumot le róla, stb.
Műterem fönn és lenn - A/2018/16

60x60

20:45
A Sztregova utcai
Fonóban Nagy Miklós dr. barátunk fotói Krajcsovics Éva hasonszőrű olajképeivel. Szellemes kapcsolás, mindketten kb. aligfoltos falfelületeket. Mindenki ismerős már; Szüts rendezte, nyitotta Parti Nagy Lajos, azt nem vártam meg. Nyitva ápr. 27-ig, 12-18h, vas. nem.
Alkalmatlan képnézésre, odafelé villamoson fél óra Hamu és gyémánt, mobilról.
Első kép Miklós falrészlete, a második Éva képe, ilyen fotót nem illik csinálni.

2018. április 7., szombat

09:34

Kedves Deske! Fekete keresztút-, 48 év után újrafesteni... engem érdekelne hogyan születne újjá, az asztalosmunkában szívesen segítek. Üdv. M.

Egy kedves levél éjjel. Egy jó irányú szó, ez eldöntötte.
05.13 vekker, konstatálom, hogy félálomban az asztalosszerkezetet kb. már kitaláltam. Uszoda, onnét a Körtérre kocsival, 08.54-kor itt a fa, szerkezet- és keretanyag; 19e HUF. Még sok minden kitalálandó. Más festőszer kell, más alapozás, mivel tudom majd az aranyport keverni, talán súlypát. Asztalos ragasztó 2.300 HUF, még soha nem használtam, mennyi a valós száradási idő, satöbbi.
Játék. Na, kezdjük.
A súlyosabb kérdések. Kell-e most is szétszedhetőre.
Pontosan másoljam, vagy javíthatok rajta.
Mi lesz az opuszszám és az évszám. A/1970/30? A/2018/24?
Kinek kell majd ez, hova vigyem. Vagy itt állong majd a sarokban.

És akkor már nem kérdés; van-e értelme.


14:13
Délre
a Fekete keresztút. Most 24h szárad/ragad.


14:41
A konyhában,
de nem a hivatalos előlem-dughelyen megláttam egy celofáncsomagolt Ischlert. Most nem tudom, mi tévő legyek.

15:51
Deske, én tudnám, hogy  mit évő legyek. L

19:42
Holnap 4-re meglesz
. Estig ídáig jutottam el, megrendeltem a 15 réz táblát, ámbár fekete háttér, törtarany betűk, szövegeim 1970-ből, emlékszem sok változat, mire kb. egyforma hosszúak, a táblák miatt.

20:46
Naponta 2x négy percig
fejjel lefelé, de valami csinálni is kéne közben. Újragyakorlom (ó, fotólabor) a másodperc számolást. A 240 sec-nél kezdetben 25, azóta már volt 0 és volt 1 sec eltérés a stoppertől.

2018. április 8., vasárnap

05:50

új feladatot találni a fejenálláshoz
ez megvan
ma négy percre a számolással
3 másodperc tévedtem volt

mondjuk memorizálni
unokáim nevét
érdekes Kinga a legnehezebb
pedig milyen szép szó
és bizony mégis
olykor-olykor


09:01
ma választ a nemzet
ki tudja milyen idők jönnek
mindenesetre föltöltöttem
a szárazkifli depót
01. itthon for me/F/2018/058

21:15
Huszonegy tizenöt,
sok izgalom, RÉSZEREDMÉNYről már be tudok számolni. Félig kész a Keresztút ikonfal fa szerkezete. Sőt. Igazából elértem a kétharmadot. Kerettel majdnem 3 méter lesz. A 60 facsavar behajtásától elnyűvődött a csuklóm. Próbáltam, de nem ment géppel. Két darabba szétcsavarozható lesz. Liftbe befér.

2018. április 9., hétfő

20:59
Ma teljes üzemidőben
keretépítés a Keresztúthoz, és spec., nem a szokott szívó alapozás. 82x298 centi kerettel, és öngól mert 27,6 kiló, tántorogva bírom emelni, arrébb rakni. Egy kisebb falu egész évi tüzelőanyaga. Töröm fejem, nem tudnám másképp megcsinálni. Iszonyú fáradt. Beugrott a homéroszi tanítás, a világ szerkezeti része az Achilles sarok, a gyenge pont. Egy helyen szöget használtam csavar helyett, s kiderült, a szög a kép önsúlya miatt húzóerőt kaphat. Vagyis széteshet. Úgy lehetett korrigálni, le kellett mondanom a szállításhoz két részre szerelhetőségről. A köv. napokat igyekszem programtalanítani.


2018. április 10., kedd

06:38
Mondom a
Dániel 3-at, és valahogy-

Áldjátok az Urat, záporeső és harmat;
áldjátok az Urat, ti, viharok!
Áldjátok az Urat, tűz és forróság;
áldjátok az Urat, hideg és hőség!
Áldjátok az Urat, dér és harmat;
áldjátok az Urat, fagy és nagy hideg!
Áldjátok az Urat fejfájás és mákosbeigli;
áldjátok az Urat szerszámkészlet és körfűrész!
Áldjátok az Urat uszoda és jóbarátok;
áldjátok az Urat tervek és reggelik!
Áldátok az Urat, Mammut-kettő;
áldjátok az Urat köremailek!...


15:41
F/2018/060

 

Újabb kritikus helyzet, és ilyenkor pillanatra sincsen mindegy. Nagyon nem tetszik, idegen a készülő kép. Ez még csak aláfestés. Vagy mégiscsak rendbe hozható, majd, vagy elengedni a biztosítókötelet, és keződik valami új. Futár hozta az aranyfestéket. Kétfélét. Hitelbe.

 

2018. április 11., szerda

09:21
Vekker. Hullafáradt.
A 22. hosznál ébredek végre, egy értelmes gondolatra: ISCHLER. És ezen úgy el kezdtem nevetni, hogy át kellett fordulni hátúszásba, mert víz alatt nem lehet. Még a 4. tempónál is, hangosan. Pedig az 4x2,8 méter. Aztán az öltözőben vadidegen futóvendég, erről is lehet beszélgetni. A kerti büfébe irányított el, szerinte ott szokott lenni. Elkérte a mobilom hívóhangját. A Kossuth-adó éljen a magyar szabadság régi szünetjele. Mailben megy. Névjegyén látom okl. hajómérnök. De jó szakma lehet.


09:45
‒ Deske, vers. És akkor meg is ünnepletük méltón a költészet napját. H.

‒ Nekem ünnep: 1965 fiúból férfi, negyven évre rá virágcsokrot vittem. Mosolygott: tudod, ilyenkor a francia regények szerint. Ötven évre rá is vittem. Akkor már özvegy volt. d.12:31
Ha Szütsöt
kérdezem, azonnal mondta volna, annyira ismer engem, meg a világot; matematikai lehetetlenségre ne vállalkozzunk, rosszul van kitűzve a feladat. Nem annyira a lemásolás, mint inkább a negyvennyolc év. Hát ennek szellemében, ill. szelleme által fogom/lehet ezt a képet létre menteni.

Vagyis a véletlen. Ami elvben nincs is.
Az egyetlen, ami több, mint én vagyok.
Hogy a keret muszájból fix lett,
először annak pácolása, az rákerült a táblák szélére is,
akkor már azokat is barnára.
És váratlanul gyönyörű textúra.
Most erre mosom vissza a vakfekete foltokat.
Soha ne nézz hátra.

Igaz, én előre se nézek.

18:40

Első nekifutásra megvan. A továbbiak óvatosan, a csinosításból gyakran sterilizálás lesz. Még megerősítettem hátul, nehogy szállításnál. Ilyenformán súlya megnőtt: 28 kg. Majd a táblákat rátenni. Talán lakkozni, ha megszáradt, két hónap.

Fekete keresztút ‒ A/2018/24 olaj, farost, 82x298 cm., 1970-2018.

20:51
Szerda, gyülekezünk
a műteremben az imaestre, Kata is épp érkezik a Belvárosból. Az előszobában összefutunk.
- Nagyon szép ez a Keresztút (ő már látta), hoztam neked egy Ischlert!
- Tökéletes, kérem. Hoppá, áldozás előtt egy óra a szentségi böjt, már nem fér bele. Cicire mennyi, azt tán még szabad megsimogatni.
- Arra fél óra a szentségi böjt.
Egymásra nevettünk. És ennek szellemében.


21:26

mindenből lehet
elvi kérdést csinálni
legalábbis én tudok

a szignó ügyet
így oldottam meg
az eredetin is kivételesen baloldalt
és itt bele is zavart volna, ha jobb

2018. április 12., csütörtök

04:43

Tökéletesen nem vagyok most fáradt.
Érdekes.
Faliújság számára


17:05
Kisfiúkat mindig
érdeklik az ilyen detektívdolgok. Pár éve néhány pillanatot láttam Katához betérve egy dokumentumfilmből, TESTŐRÖK. Száguldott annak rendje-módja szerint három fekete limuzin egymás mögött, majd pillanat alatt egyszerre fordultak, s eltűntek a szemhatáron, visszafelé. Nem hittem a szememnek, azóta nyugtalanít. Létezik ilyesmi? Ebben a szakmában nyilván nagyon fontos kellék. De hát azóta semmi megerősítés. Mostanáig. Egy kínai showműsor, barátom küldte, és ámulok. És ámulokkk. Netán aszimmetrikus rásegítő fékrendszer? film: M/D/2018/02
Kata nevet, elég sok autót összetörhettek a fiúk, amíg ezt


18:10

Fiam rászánta magát két hét pihenésre, egyedül, a kékkúti házban. Nagyszerű. Nagy kompjutert azért visz. Úgyhogy az autóm. Lépcsőházban még utána kiáltottam, magadra vigyázz, ne az autóra. Ugyanis ehhez át kell programozni egy autós-beidegződést.

20:54

és evvel el is ment a délután
meg az este
ekkora kép fotózására
nem vagyok berendezkedve
nagy tér, két nagy vaku kéne
próbálkozások után végül
darabonként fotóztam
műtermi világítással
majd összevarrtam őket
és evvel lett kész a munka

majd netán egyszer profi fotós
profi körülményekkel


2018. április 13., péntek

08:22
fiamnak
nem tetszik eléggé
halványítja örömömet
fanyar
így helyén a történet
KERESZTÚTkor
nem kell boldognak lenni

ma teljes pihenőnap, vekker nélkül 8-kor, túllenni ezen a fáradtságon, úszni se semmi se. csak az adatbázisba javítok bele
de azt rögtön
na, ez megvan. rossz sorrendben a festményeknél a kép három részlete

10:07
for me/F/2018/061
10:26
Nem veszek részt
az ún. művészeti közéletben, (a kiállításoktól eltekintve), viselem is ún. hátrányait. Például ó, ó, ezért nem vesznek föl egyik Akadémiába se. (300 ezer/hó.) Talán mégis közélet, ez is: nemzetszolgálat két évtizede Le Meux-i, újzélandi és ukrán magyaroknak megmutatni a legjobbak legjobb munkáit. Egyebek mellett.
Berki Viola (1932 - 2001). Még a nagymarosi alkotóházból ismertem. Tegnap a Vigadóban. Voilá Viola. Szeretem. A korai-, magát éppen magtalált munkái a legértékesebbek. Azokból válogattam. A füstölgő gyáracska, templomocska, csodálatosan egyszerű csendélet, hihetetlenül pontosak. Később már nagyon ügyes, virtuóz.14:31

Épül a negyedik

21:10
Délután négytől nyolcig
az áldoztatási engedélyhez az ötévenként kötelező fejtágító Óbudán.
ez a fa minden évben egy hétig, tavasszal


Óbuda F/2018/062


a találkozó vége szentségimádás volt, nem tudom, a rávetődött szoborárnyék véletlen műve volt-e
F/2018/063

Mondjam, ne mondjam? Az est végén egy apáca, aki a záró szentségimádást irányította.
Aki szerint koncentráljunk a szeretetre, tegyük kezünket a szívünkre és...
Mondtam volna neki, szakmám favágó, szívem fölött a zsebemben Kossuth cigaretta.
És először kéretik a fogalmat egzaktan definiálni.
Ugyanis az én szeretetérzületem abban manifesztálódik, hogy a gyújtósnak valót este fölhasogattam, pedig...

2018. április 14., szombat

11:04

Lukács-tábla.
Micsoda remek szakma.


Most két napra pihenni
de igazán
Katával
a távoli Szentendrére

HÉV és
hátizsák

21:48

Kata elkérte a kis Sonyt
este a Duna-parton
sétáltunk

F/2018/064

Szentendre

2018. április 15., vasárnap

07:56
Katával
a távoli Szentendrére
HÉV és hátizsák, panzió

sohalátott Baja volt tervbevéve
s ott leginkább Nagy István múzeuma
vágyott találkozás

vagy négy óra vonatút
átszállással
na ne


az most nem pihenés

remény és reménytelenségre semmi okom melyiket választom


12:12
Összes kiállítás,
sorra.


12:20

Ültette Isten a járdaszélre.07. járdák / for me/F/2018/065
2018. április 16., hétfő

05:40
Mail a Sapientia
központi papnevelde rektorának / C.17275

Kedves Jakab atya!

Hogy miért levélben:
- még a Budai Ferencesek korszakából talán emlékszik rám
- én valami tévedés folytán közben öregember lettem
- érdemben dönteni úgysem azonnal

Tehát.
Egy 1970-es munkámat továbbgondolva a múlt héten festettem egy Keresztutat.
Hát bizony ez sem figurális. Feleségem, Kata ötlete, papnövendékek elé való.
A Nemzeti Galéria, ahova ajándékozni gondoltam, jó hely lenne,
de húsz évenként egyszer falon, három méter.
[A táblák alatt feliratok a stációk nevével.]
Szívesen adnám a Sapientiának, persze lehet, hogy oda is túl nagy.
Mutatom.
http://deske.hu/kepki.php?t_nev=Table_fest&opusz=A%2F2018%2F24&meret=864

Honlapomon:
deske.hu - festmények - 2018 - legalul: Fekete keresztút

[a kép alatt: nyomdai minőségben, ott fölnagyítva is]
Szeretettel: 

13:39
se gondolat, se tett,
se szó, se fotó; leginkább alvás. igaz, esik az eső. hát akkor csak egy fénykép, ami az orrom előtt.
F/2018/066

 

2018. április 17., kedd

06:40
Amikor a Bárány feltörte a hetedik pecsétet, csönd lett az égben, úgy egy félórára.

11:57

Vasárnap Szentendre kirakat
egyszerre sóhajtottunk egyet én kisebbet
Kata nagyobbat látva ezt a lila kannát
tejnek kicsi tejfölnek nagy de retro
hát ma uszodából oda
HÉV ide HÉV oda egy délelőtt, meglepetésnek szánva
még nem tudja, hogy hazaértem papír a szőnyegen
gombóc a lábosban leves a hűtőben beteglátogat
majd mintegy mellékesen ott lesz a tányérja mellett

hazafelé HÉV Esterházy posztumusz, cikkfélék
Az olvasó országa szintén neki ő drágállotta
briliánsan ír és főleg briliánsan gondolkodik
hogy mikor van igaza mikor nincs a csatározásban
nem tudom nem érdekel
és elég is volt ebből egy órányi elég nagyon unom

12:39
Harminc éve
olvastam, a szerzőt tudtam, Makkai püspök: Ady tragédiája, hogy személyisége nem tudta elhordozni a tehetségét. Elolvasnám mégegyszer. Klubtárs az öltözőben megnézte telefonján: Magyar fa sorsa a könyv címe, és az OSZK-ból letölthető, olvasható.

13:13
ez nem jó,
hogy nem adagolta ki az ebédet
én nem tudom mennyit kell a tányéromba tenni
a szivacs is hiányzik mindig leeszem a nadrágomat

16:01

amíg szellőztetek
bejön a szobába
az élet
a Rózsadomb
meg egy forgó
toronydaru

így nem lehet
dolgozni

lenni
élni

te jó ég
egész nap ezt láthatnám

2018. április 19., csütörtök

08:44

hölgyeknek.
Helyes ez a vekker, kishibával; 1./ nem lehet lecsapni, hogy végleg elhallgasson, 2./ és nem látni jól a számlapját. Korrigáltam.
uraknak.
német radiocontrolled, két konstrukcióhibával.
1./ Berregéstelenítéshez fedlapja érintendő, eddig OK., azonban evvel automatikusan aktiválja a szundi programot. Ennek kikapcsolása alkalmanként az előgombok bármelyikével, amik azonban szintben lévén nehezen a./ kitapinthatóak, b./ benyomhatóak.
2./ A számlap folyadékkristályos, derékszögközeli irányból olvasható. Szemem és az éjjeliszekrény vonatkozásában nem. Ahhoz kissé hanyattbillentettnek kéne lennie; régi órám ilyen volt.

Ami a kezem ügyébe esett. Hajnal. Mindent azonnal. Pillanatragasztóval az egyik gombra suszternitt. Az órát egy iratcsipesz oldalára. A dőlésszög állítható: amekkora bármi a két fogópofa közé.
és magamnak
Egész posvány európaiságunk e szundiprogram dologban. Merthogy kiiktatása hiányzik a lehetőségek közül. Kötelezően önkényeztet, ötpercenként kérincsél, szíveskedjék ébredezni. Követi, sőt irányítja a trendet.
(Ébredésidőm úgy állítva, ugrom, akkor minden félperc számít.)

13:38
Talán nem is az a fontos, hogy jó legyen. Nem tudom, jó-e, de biztosan emlékezetes Szűcs Attila Vörös vakfolt(120x150 cm., 1999.) képe, akit kérdeztem, mindenki emlékezett is rá. Az ember elmereng, mi a franc ez, három össze nem tartozó elem. Hát! ha neki szabad ilyet; akkor született, amikor én diplomáztam. Ma is a fejemben, hogy egy határt átléptem, a kép elemei már nem logikai kapcsolatban. Mégiscsak, azt hiszem, jó kép. (az övé)
Kétely és műterem - A/2018/13 60x60 cm.

21:01
Hasonló ugyan volt
a napokban, tetszik. F/2018/067

 

2018. április 20., péntek

05:37

Van egy ötletem
ehhez a készülő A NAPLÓ-hoz, István kiadóm szeretne CD-n filmeket mellékelni. Interjúk, kiáll. megnyitók stb., ill. lehetne az 53 perces életfilm, fiam csinálta, rövidítve a Műcsarnokban szerepelt.

A CD jó, csak hát a gépek egyre nagyobb hányada már fogadni sem tudja, túlhaladott technika. Viszont ha parányi pendrive a könyvjelző végén; kötetek úgyis fóliázva; csak hát, mennyibe kerülhet

bár a fontos dolgok nem pénzen szoknak múlni

ellenvetés: ami CD-t nem-, az a gép ált. már a pendrivet se fogadja... bár elegáns lenne.
G/2018/04

Netán a honlapomra egy gyűjtőoldalt, pld. emigyen: deske.hu/filmek.htm És a könyvben ezt meghírdetni.

 

11:52

megnézem a világot. az építkezést. hunyorgok. 7500 lux
becsukom az ablakot. nézem a készülő képet. 150 lux. bár közben óceánzúgást hallgatok
melyik az igazi

 

12:33
Jézusmária,
a feledékenységem. Évtizedek óta a keretben egy fehér rajzszög: a képet tovább csinálni, kettő rajzszög: fotózni.
Elfelejtve, csak most ugrott be.
Igaz volt ilyen régebben is. Kész képet, - kiesett az egyik - rajzszögutasítás szerint tovább festettem. És elrontottam.

 

14:10

reprodukciókultúrában élünk
már én is alig láttam Braquet élőben
úgyhogy ezek a fehér képeim
nem léteznek
monitoron és 50 kilobájtnál
életképtelenek
kábé születésük előtt meghaltak

A/2018/15

60x6


 

17:26
Deske, szerintem legfeljebb Elon Musknak van olyan gépe, amelyiknek már USB-portja sincs, úgyhogy el ne vesd ezt a zseniális pendrive-ötletet! Gyönyörű és elegáns lenne. Lesz. L.

Szia Deske, láttam, hogy merengtél a filmeken: szerintem az a legjobb megoldás, ha nincs semmi technikai cucc a könyvben, hanem a honlapodon van fent minden, arra hívnám fel a figyelmet, hogy ott megtalálják. Jó hétvégét, U.

18:20
Hegedűs Gyöngyitől,
fotójára montírozta szövegem


 

2018. április 21., szombat

05:45

egy gondolat az igazgató úrtól
aztán egy baráti ötlet Gödöllőről
első körben elvetve

aztán 03:15; pisilés közben beugrott,
ötlet, ami kb. mindent megold,
attól fogva nem tudtam aludni
továbbgondolva

a leendő
A. NAPLÓ - könyvjelzője
rálógatott pendrájvval


meglett a helye a könyvben a részletes
infónak: deske.hu;
kezelhetőbb így a pendrive is használatkor
ellopni így is - úgy is könnyű
és ha ez megtörténik
az se olyan nagy baly

a listából még a könyvek kimaradt
hátoldalon pedig a könyvvel foglalkozni
G/2018/02

 

13:31

hát ebből nem sokat látni neten
de azért valami ilyesmi
Születő műterem - A/2018/07
60x60
márciusban, Kecskeméten
kezdett kép

és be is fejeztem

magyarázom a bizonyítványomat
vagyis hogy ilyen egy képrészlet


2018. április 23., hétfő

14:32
Honlapomat
át kell kódolni, hogy fogadni tudja jövőre is az OSZK.
Informatikusom e munkával kb. egy éves késésben, nincs jele, hogy csinálná. Négy hónap utáni újabb levelem.

Kedves H.! Szűz lányom már sajnos nincsen, hogy tudnám fölajánlani... mikor fogja ezt a szerencsétlen munkát befejezni, vagy ha nem megy, kérem, adja át valami szakértőnek… Vagy egyszerűbben megközelítve, ráteszek a számlájára egymilliót, befejezné 2 hónap alatt fullra? d.

Kata:
- Sok.
- Nem érted?, férfijáték. Ugyanis ez sértés. Nem fogja elfogadni.

 

14:41

Kata kért valami merevítést
új tarisznyájába
első körben ez,
megfelelőnek találtatott
amíg nem lelünk valami
könnyebbet
Régi ablakok, műterem - A/2014/32
olaj, farost 60x60
részlete

14:57

A mai délelőtt elment evvel,
öreg barátomat látogattam Csepelen.
A lakásból már nemigen tud kijárni,
barátai viszik néha kocsival.
Volt rádiós, miniszterhelyettes, tévéelnök,
talán ott is helyettes, a Párt ide-oda rakosgatta,
esze okán hamar kiemelték.
Széles látókörű tisztességes
gondolkodó volt mindig.
Remekül elvitatkozgattunk.
Most itt valami nagyon nem tetszett neki,
amit a Noé bárkájáról mondtam.


21:35
Egy megvilágosodott
óra, ezeket délután kidobtam. Plusz még négy visszaminősítve továbbfestendőnek. Javul az összkép.

A/2015/63 A/2015/64 A/2018/01
A/2018/02 A/2018/03 A/2018/04
A/2018/09 A/2018/10 A/2018/11
A/2018/15 A/2018/16 A/2018/20

21:48
Piroska unokám
zenél. Elsőt végzi a konzervatóriumban.
V. Országos Népzenei Verseny szakközépiskolások részére. Prímások.
Meghatódtam. Elkezdett felnőtt lenni. Szoknyáját a mamája varrta.

https://www.youtube.com/watch?v=6FJ3hJMX0HY&list=PLWu4YqVVNeFMvVGxFD42IDIQUZ_1NSdyG&sns=em


2018. április 24., kedd

14:42

halványan kirajzolódik,
itt valaki a járdaszélen
hulladék szirmokból
szívformát alakított


meséli, hogy J. a KGB azon
OSZTÁLYÁN dolgozott,
ahol avval foglalkoztak, hogy a
vádlottat a bírósági eljárás során
telepatikus úton befolyásolják

16:29
Tegnap a héven rám
szóltak, nem a magáé az a kulcscsomó, kieshetett a zsebéből. Ilyen hibának nem szabad előfordulni. Egy nap lélektani késéssel kedvelt kurtazsebes nadrág kukába. És zsineg a kulcsra, karabínerrel.
Meséli, nem nagyon szerették egymást, de nem váltak el, hát öregségükre a páros magány.
Arra gondoltam, aki a magányt nem éli, másrészt életét a másik által tudja megoldani, nem alkalmas az együttélésre.
Persze közhely, ez is.

 

17:06
Megkértem
, levették nekem a YouTube-ról Piri unokát. És akkor ő már az enyém. Is. Ma még három kép kiválasztva, mégis továbbfesteni.

 

19:18
Kétnaponként fél
óra szobabicikli, barátomtól hozzá játékfilmek, félórás részletekben. De a kötelező váratlan gyilkosságok, váratlan levetkőzött lányok, nem jó, nem jó, soha is nem bírtam, kezdettől nehezen viselem. Maradnának a jól bevált ismert Hamu és gyémántok, van harminc, de már elfogytak. És nem merek új filmet kezdeni, tegnap fejbevágott egy.
Viszont ma; Kata ötletére, OSZK hangoskönyvek. Jámbor Brown atya dolgai, letöltöttem; ez való nekem
és az első fejezet máris egy édes jámbor történet

2018. április 25., szerda


06:20
Nadrágot
vissza műtermi kukából. Hiszen! varrhatnék bele nagy zsebet. Erős farmer-anyagból. Megfogja mosásnál a zöld vásznat? És az baj? Talán előáztatni. Svábbogár a hidegmedence előterében. Mondom neki, nem helyes, hogy itt tartózkodsz vagy tartózkodol. Érdemben válaszolni már nem volt módja. Hazafelé 22 tekercs vécépapír. S. hitkereső. Elküldtem neki a 94. zsoltárt, elég egy életre, övé a tenger...

11:03
Fél napom és
minden életerőm elment, levél, minden szót megfontolni. Informatikusommal egyeztetés, kifelé érdektelen.
Megvan Makkai ref. püspök Ady-védelmére-könyve, 1927, Magyar fa sorsa: http://mek.oszk.hu/10900/10918/10918.htm

 

12:05

Kata unokáknál, ládájába beleturkáltam.
a varrógép fűrészgépemet hordozza
aktíválása nyűgös
a szomszédban láttam egy SZABÓSÁG föliratot
hát le lett szaladva oda
a filcvonal mentén kérem végigvarrni
1. akármilyen szín, 2. erős, 3. most
forint: amennyit tetszik gondolni.
és meglesz az igazi zseb az igazi gyatyámra
hamarosan; a továbbiak enkezemmel

amit tegnap vettem nadrágot
egy óra kemény munkával
francia és kurvadrága
nem fenyegetőzőm
de ki kéne dobni.
ez jobb. lesz.

12:26

Ezt a 2017/59-et is
kicentrifugáltam a kész képek
közül, avval, hogy majd.
Nem tudom lesz-e majd,
most mindenestre
okker

13:34

ez viszont most bizton javult
legalább egy kilóval,
ha netán nem is látszik rajta :-)
Műterem, utak - A/2018/21na, melegítsük az ebédet
Kata biztos kikészítette

ha megtalálom
biztos megtalálom

ha ő matróna
akkor én patróna?

16:31
Válaszolt a
Sapientia teológiai főiskola rektora, hogy köszöni a Keresztút felajánlást, és

Átgondoltuk a dolgot: úgy gondoljuk, hogy nem nálunk lenne a legjobb helye. Még egyszer köszönettel-

 

16:37

infó jött, a Galéria Savaria árulja
Műterem, egy nehéz nap - A/2010/34
60x60
enteriőr, modern
hordozó: fa
állapot hibátlan
eredetiség: eredeti
400 ezer,
ugyanez a JÓFOGÁSON
is megjelent
420 ezerért

 

18:13
Végleges fölvarrása
előtt jó lenne ezt a zsebet laza öltésekkel a helyére igazítani.
Föltaláltam a fércelést.

 

2018. április 26., csütörtök

09:12

New York
nem a jelen
vélelmezem
a közeljövő
10:03

nadrágdélelőtt
a férc-kezdés
helyénvaló volt és bevált
mivel az első zsebet elszabtam
a szó nem hofigézás, hanem eredeti értelmében
most a második nekifutás
ezúttal gyűszű helyett laposfogó a jobban működő

37 perce nem hencegtem
tíz éve Kecskeméten
véletlen vettem két tekercs
fekete cérnát, ami
valóban sőt igazán
elszakadhatatlan
radikálisnak születtem
most evvel

10:50
Oda kéne adni
az autót Mikinek. Ez a kulcscsomó annyira jó slusszkulcs nélkül, karabíneren lóg bele a zsebembe. A hét találmánya. Kata vártalanul vett nekem egy kék inget. Hordom. Selymes és nem szimpatikus. Meg fogom szokni.
Most meg egy kardigánt. A boltban fölpróbáltatta velem. Gyönyörű, zárt, mintamentes. Festéshez nekem az öreg szürke. Ez mélykék.
‒ kék, mikor hordjam
‒ hát amikor nem dolgozol
‒ olyan nincs
‒ ünnepre; vasárnap ebben a misére
‒ uszoda előtt, hajnalban. Kossuth-díjra meg ott a kord zakó, azt se hordom
Ellesz a negyedik polcon, ez is. Türelmem fogytáig.

 

Az élet nehéz. A varrás is. Most a fekete! cérnának voltam kénytelen mondani, hogy az anyád picsáját. Helytelen.
Jobbról balra könnyebb varrni. A cérnabefűző szerkezet zseniális. A hosszúcérna-rövidcérna tanmeséjét ismerem, amikor az ördög a befűzött tűvel ki-be ugrált az ablakon.
Gyerekkoromban egyszer a negyedik emeleten, ahogy Puskás néni (varrónő) eszközeit kezelte. Tanultam. Csak én gyakran technokol rapiddal. Varrótűim felét ki kéne dobni.

 

12:16
És kész ez a kukából-vissza nadrág. Férfiridikül. Költözöm bele, vissza. Működik.
Akkor most a fejenállógépre, 240 sec. Már 90 fokban. Aztán majd ez a tegnapi két folytatni-kép.

 

13:15
Mail a bencés
főapátnak.

Kedves Cirill Atya!

Öregedve, Pannonhalmából lassan már csak téged ismerlek. (Hildegár nővér, aki utolsó, Erzsébetről érdeklődő levelemre már nem válaszolt, talán nem is él.)
Pannonhalmának ajándékoznám, -  hete festettem - ezt az ikonfalat. Kérlek, döntsetek felőle.
Fekete keresztút - A/2018/24
olaj, farost, 82x298 cm.
a honlapomon: deske.hu -- festmény -- 2018 -- 2018/24

vagy itt:

http://deske.hu/kepki.php?t_nev=Table_fest&opusz=A%2F2018%2F24&meret=864

részletei:
http://deske.hu/kepki.php?t_nev=Table_fest&opusz=A%2F2018%2F24/a&meret=864
http://deske.hu/kepki.php?t_nev=Table_fest&opusz=A%2F2018%2F24/b&meret=864
http://deske.hu/kepki.php?t_nev=Table_fest&opusz=A%2F2018%2F24/c&meret=864

Szeretettel:

14:45
 Kata ebédnél
meséli, kedvelt hentesétől most eltanulta a kisméretű csirkecomb fortélyát és
 ‒ ez az?
 ‒ ez máj, feleli megrovóan

 

19:03

Kieselbach Galéria tavaszi aukció
Mariott Hotel 2018.5.13., 18h.
A Galériában ma megnyílt az előkiállítása,
és neten ott a katalógus is.
http://www.kieselbach.hu/satöbbi

Igen, csend van - A/1974/01
olaj, vászon, 140x90 cm., 1972 - 2017
jelezve jobbra lent: Váli 1972-74-81-2017 indul: 750 ezer, becsérték: 1-1,8 millió

fotósuk által kissé átalakult a kép,
talán Pajtás géppel készítette
mutatom az én felvételemet is, kerettel

a katalógusban a képhez egy rövid tanulmány
idézve drága hajdani Frank János italozó műv.történészt

A kép évtizedekig Oravecz Imre költőé volt, őt kezdettől csodáltam. Tavaly mesélte, a kép nagyon irritálta, a szomszéd padlásán évek óta. Feleltem, tudod, hogy ez fergeteges dícséret?! Visszacseréltem, restauráltattam.

2018. április 27., péntek

06:40
Hajnalban eszembe
jutott, ez lehetne a készülő könyv első fülén, vagy ha úgy adódik, a könyvjelzőn.
Egyetlen lenne, ahol minden együtt, áttekinthetően.

08:51
‒ Kedves Deske, üdvözlet Pannonhalmáról! ...Fekete keresztút ...örömmel elfogadjuk. ...nagy megtisztetés ...az adományozáskor rögtön egy kis ideiglenes tárlatot is készíthetnénk az Ön pannonhalmi műveiből ...Fel is keresnénk Önt Budapesten... Konrád atya

‒ Öröm. Köszönöm! Minél hamarább :) d.

 

12:01

1982-óta, az akkor festett
Igen, szerelem - A/1982/21
emlékére
kötelező, de
legalábbis
helyes lenne
az éves 21. képet
nagyon
jóra csinálni
netán összejött
mégiscsak

Műterem, utak - A/2018/21

13:17
Mégse kell a
gyóntatópapomnak rendszámot festenem.

 

17:09
Klub; valaki
évtizede legyintett, az az ember sokaknak okozott bajt. Most, hogy az emlegetett öregúr újra kezdett járni, rákérdeztem:
‒ Magáról annyi leganda járja, külügyes volt, belügyes volt, diplomata volt, hírszerző volt... ?!
‒ Ez mind igaz, 90 felé minek hazudjak. Amikor kiutasítottak bennünket, hogy 48 órán belül, -, nekem szerencsém volt, épp mundátumom vége, amúgy is. Akkora BMW-vel jöttem haza, gyönyörű kék, a Hűvösvölgyi úton fölfelé: gyorsult.

 

2018. április 28., szombat

06:30
Rejtély a Jelenések könyve.
Nyilván nem szórakozik, hát miért teszi János, hogy víziója egy mellékesét ilyen aprólékos felsorolással.

Babilon, te hatalmas város! Egy óra alatt beteljesedett rajtad az ítélet. A föld kereskedői is siratják és gyászolják, mert senki sem veszi meg többé áruikat: az arany- és ezüstárut, a drágakövet és gyöngyöket, a patyolatot, a bíbort, selymet és karmazsint, a sokféle tujafát és elefántcsont csecsebecsét, az értékes fából, bronzból, vasból és márványból készült mindenféle edényt, a fahéjat és balzsamot, az illatszert, mirhát és tömjént, a bort és olajat, a lisztlángot és búzát, a barmokat, juhokat és lovakat, a kocsikat, s a rabszolgák testét és lelkét.

 

08:17
Deske, ez a leírás a kereskedők gyásza. és ahogy gyászol valaki, az nagyon ő. Hogy a kereskedők még az ítéletben sem tudják meglátni, hogy a puszta élet a legfontosabb, hanem áruleltárt vesznek fel az elpusztult dolgokról. Dologi gyász. Jelenések könyve; mintha ráolvasás lenne. A kereskedői szemlélet kereskedőkre ráolvasott ítélete. F.

 

09:04

Szép? Hát bizony. Vagy talán az.
Tényleg, pontosan mi az, hogy szép.
Viszonyítjuk a szokotthoz.
Mindenesetre működik.
Vagyis jó. Kell-e ennek szépnek lennie.
Vagyis egyformának. Valahogy igen.

A Lukács-kertben találtam, hazafelé.
Csak vékonyabbra kellett fűrészelni.
Géphez ujjaim nagyon közel, óvatosan.
Gazember vécéülőke tervezők
a távtartókat szárazon,
csak a súrlódásra bízva.
Ha a két lyukra ragasztom elfedendő,
előtte smirgli, ami lehet, hogy
nagyobb rondaságot okoz.

09:45
Hiába számozom
be gőgösen, ez se sikerült. Gyönyörű, ha napfény, ahogy futok, minden reggel a Bem utca sarka. És évek óta nem tudom megfényképezni. for me/F/2018/068

 


for me/F/2018/069 Kullogtam hazafelé. Ma csak a festés vár rám. Én nem, rá.


10:08
Reggel,
a Lukács-faliújságra.
10:22
Köszi a levelet. Nekem már mindegy. Picassonál kicsit jobb vagyok, Morandinál sokkal rosszabb. d.

Tényleg, Picasso is olyan, mint El Kazovszkij, Lenocska. Nagy művész, nem olyan nagyonnagy művekkel.
Na, mi jut eszedbe, melyik P. legjobb képe. Zavar, számomra olyan nincs. Úgy összességében emlékezetes. Izé.


10:47

Ez viszont most tényleg jó lett,
kár, hogy a monitoron 150 kilobájt,
ebből semmit nem látni.
Át kéne számozni valahogy 21-re,
megérdemelné.
Barna képre párizsi kék lazúr.

Műterem, búcsúzom - A/2018/23

60x60

11:06
Tisztelt Dezső bácsi, ez úgy gondolom egy fontos momentum: https://www.instagram.com/p/BiEl5cslkdR/?taken-by=abbaofficial
/Agnetha, Benny, Björn, Anni-Frid 35 év óta először készítenek új zenét együtt/ üdvözlettel, A.

Hát az ABBA, igen; hálám. Csomay Zsófi interjúiról, aukcióra került képeimről, megtalált Sugár Gyulákról
és helyesírási hibáimról kapok rendszeresen híreket t. Olvasóimtól.

13:44
Fehér padlóm

 

18:01

Veszem sorra a nem kidobott-, megtartott 60-as képeket, mi a

teendő. Ma ez a harmadik, ennek csak a keretét kell; 2017-es, csomagolásán cédula: ZSO. Tök feledékeny, kinek ígérhettem.
A lányom gyakrabban, ő nem lehet. Marad Csomay, hívom.
‒ Bocs, emlékszel ilyesmire, itt ez a tavalyi...
‒ Az én memóriám se penge, nem...
‒ De hát a lányom kizárva...
‒ Vegyük úgy, hogy a kép az enyém, és nálad van...
És összenevettünk. Ennyi.
Most tűnt föl, egy óra múlva,
az Ó betűn nincsen ékezet.
Zsoltár... figyelmeztetés, a sorozat része,
nagyon jó kép, vagy legalábbis én nagyon szeretem,
nehogy elkótyavetyéljem.
Zsoltár műterem - A/2017/54

 

2018. április 29., vasárnap


22:08
‒ akkor is lehet az enyém  Zs.

05:12
‒ csak egy ékezetet kellett  d.

06:07
Isten gondol öröktől fogva téged,
elméjében léted mint szikla áll.
Mi ehhez mérve habfodornyi élted?
és mit változtat rajtad a halál?
W.S.

08:42
benne is
csak magamat szeretem, mindenben és mindenkiben

09:02

Levél Le Meux-be.

Mai misén a ti vagytok a szőlővesszők volt, eszembe jutottál, 33 éve annyira szeretted. d.

[Mért nem írják a szőlőt két ellel?]

09:08
semmi nem
létezik igazán, mert minden mozgásban van
illetve semmi nem igaz teljesen, ez okból

 

13:56

Ez az ölelés tökéletesen kifárasztott, támolygok. Hát valami más szakmát kell választanom élemedett koromra. Jé, ezt a szót sose használtam még.

 

2018. április 30., hétfő

09:21
A fáradtság egyetlen
módon küzdhető le a Margit körúton: olyan tempóval dolgozni, hogy ne vegyem észre.


11:19

Nosztalgiahetek, Keresztút, most meg egy ajándék, padkészítésből maradt tizenöt éves diófa tábla. Eltelt vele a délelőtt.
Én Bálintnak '70 körül egy teherautóoldal töredéket zöldkopott volt úgy emlékszem megfestette.
Műterem, szervusz Bandi - A/2018/25
olaj, fatábla, 26x82 cm.


12:06

Dragomán

Szia Deske, Szép a fatábla. Cserébe ezt hallgasd meg ha még nem hallottad. (Négy perc.)
https://pim.hu/hu/media/ketezer-nagy-feher-kutya-0 Gy.     [CTRL+klikk, akkor a fejlécben ott]

ölelés. egy maradó fájó emlék a kutya bármely kutya, nem lehet d.


Ez is így van jól. Fölneveltem, és 76-ban a két és féléves bernáthegyit meguntam, kidobtam. (elajándék). Mindketten jól jártunk. Úszómedencés kertes villa, két gyerek.
Amikor L. szörnyűlködött, hogy S.újhely fölött sávot vágtak az erdőből sípályának, mondtam neki, ezen a teremtett világon minden az emberért van. A csillagok is.
Z. nem mer új kutyát, hogy mi lesz vele, ha ő hamarább hal meg. Ez is tévedés.

 

14:18

Éves lakásszentelés nálunk,
néhány év után megint új gárda
a budai ferenceseknél.
Nyilván a magam látens félelme
okából rákérdeztem,
Atya, hogy viseli, hogy
Zala után most Pestre került.
És meghökkenés:
- Sok helyen voltam már,
egyébként én én szeretek költözködni.

19:19

beteglátogatásra
Katával /csíkos/
régi barátnőnkhöz
Czeglédy Ilonához,
a Szt. Margit kórház
Óbuda


for me/F/2018/070

2018.ápr. napi olvasó 374, FB kb. 90

összes levél     LEVELEK LE MEUX-BE  1990.5.17..... ►     weben 2000.6.11..... ►